19 listopada 2020 16:34 | Aktualności
Na dzisiejszych zajęciach podróżujemy dale po kuchniach świata. Po włoskiej pizzy (zdjęcia z zajęc poniżej)-czas na kuchnię węgierską, której przysmakiem są Langosze.
Langosz to pochodzący z Węgier, płaski drożdżowy placek, smażony na głębokim oleju podawany najczęściej z czosnkiem, śmietaną i serem. Jest to klasyczny węgierski fast-food, sprzedawany w specjalizujących się w jego przygotowaniu budkach, umiejscowionych najczęściej w centrach miast lub przy dworcach.
Ponieważ uwielbiamy eksperymentować, pokusiliśmy się zrobić ten smakołyk w naszej kuchni. Cóż….zaangażowanie uczestników było ogromne, zabawa przednia, a smak……i zapach przywiódł co niektórych pracowników pod drzwi kuchni, by posmakować naszych wyrobów.
Zarówno pizza i langosze staną się naszym popisowym daniem (szczególnie z przepysznym sosem czosnkowym w wykonaniu Oliwii.